ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. γαρίδες μικρές
350 γρ. πιπεριές (κίτρινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
100 γρ. μύδια από κονσέρβα ή κατεψυγμένα (μόνο η ψίχα, βρασμένη)
200 γρ. φινόκιο
2 κρεμμύδια φρέσκα
10 μέτρια ραπανάκια
30 γρ. άνηθος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξίδι balsamico
1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζετε τις γαρίδες σ’ ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε να στραγγίσουν και αφαιρείτε το κέλυφος. Πλένετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε από τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους. Κόβετε το φινόκιο σε λεπτές λωρίδες, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα ραπανάκια στα τέσσερα. Τέλος, ψιλοκόβετε τον άνηθο. Ρίχνετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και τ΄ ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν σερβίρετε τη σαλάτα. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά, με πιρούνι, το ξίδι, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και αδειάζετε το μίγμα σε σαλατιέρα ή σε ατομικά πιάτα. Περιχύνετε με τη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες μικρές
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΜΑΡΙΟΣ ΓΛΥΚΑΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV