225 γρ. ξηρά νιόκι ή αχιβάδες 50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στα τέσσερα κατά μήκος 75 γρ. σαλάμι κομμένο σε λεπτές φέτες κομμένο σε κύβους 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μεγάλη χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικό Για τη σάλτσα: 60 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 1 γεμάτη πρέζα ζάχαρη τον χυμό 1/2 λεμονιού 5 ml μουστάρδα Ντιζόν 10 γρ. ξερή ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι |
||||||
|
||||||