ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ



225 γρ. ξηρά νιόκι ή αχιβάδες
50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στα τέσσερα κατά μήκος
75 γρ. σαλάμι κομμένο σε λεπτές φέτες κομμένο σε κύβους
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικό
Για τη σάλτσα:
60 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 γεμάτη πρέζα ζάχαρη
τον χυμό 1/2 λεμονιού
5 ml μουστάρδα Ντιζόν
10 γρ. ξερή ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα των ζυμαρικών. Βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι, και χτυπάτε καλά με το σύρμα. Σουρώνετε καλά τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμιχθούν. Αφήνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα να κρυώσουν, ανακατεύοντάς μερικές φορές. Όταν κρυώσουν τα ζυμαρικά, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε ξανά. Δοκιμάζετε, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται, και σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Νιόκι ή αχιβάδες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV