ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ



1 κιλό πατάτες
μερικές κουταλιές λαδόξιδο
αλάτι
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου
1 κουτί τόνος
ελιές μαύρες
φιλέτάκια αντζούγιας
ντομάτα

Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε με την φλούδα. Τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Ραντίζετε με το λαδόξιδο και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τρίβετε τα τοιχώματα σαλατιέρας με το σκόρδο και βάζετε μέσα τις πατάτες. Τις γαρνίρετε με τον τόνο, χωρισμένο σε κομμάτια, με μαύρες ελιές αφού αφαιρέσετε το κουκούτσι και τα φιλετάκια αντζούγιας. Γαρνίρετε επίσης με φέτες ντομάτας. Επίσης, μπορείτε να βάλετε τη σαλάτα σε πιατέλα στρωμένη με φύλλα μαρουλιού και τη γαρνίρετε με αυγά γεμιστά. (Βράζετε τα αυγά, τα καθαρίζετε και τα κόβετε στη μέση. Βγάζετε τα κροκάδια, τα λιώνετε και τα δουλεύετε με λίγο λάδι, ξίδι, σκόνη μουστάρδας, αλάτι, πιπέρι. Γεμίζετε τα ασπράδια και τα πασπαλίζετε με ελάχιστη πάπρικα ή μαϊντανό). Αντικαθιστάτε το σκόρδο με φρέσκο κρεμμύδι σε μικρές φέτες και αφαιρείτε τον τόνο.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV