ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



4 κιλό φρέσκο σπανάκι
8 φρέσκα κρεμμύδια
4 μικρά καρότα
αλάτι
ελαιόλαδο
ξύδι καλής ποιότητας

Βάζετε το σπανάκι να μουσκέψει σε μια πήλινη κατσαρόλα με κρύο νερό. Το στραγγίζετε και κόβετε τα φύλλα σε λεπτές λωρίδες. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα. Σε μια μεγάλη κούπα, χτυπάτε καλά 8 κουταλιές λάδι, 4 κουταλιές ξίδι και λίγο αλάτι. Βάζετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για 2 ώρες. Περιχύνετε με τη σάλτσα πριν σερβίρετε τη σαλάτα ως συνοδευτικό σε κυνήγι μαρινάτο.


Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV