ΣΑΛΑΤΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



4 φιλέτα πέστροφας(από 150γρ.)
αλάτι
χυμός λεμονιού
125ml άσπρο κρασί
100γρ. τρυφερά μανιτάρια
1 μαλακό μήλο
150γρ. μαριναρισμένο κολοκύθι(σε βάζο)
100γρ. κρέμα γάλακτος μονή
3 κ.σ.κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι άνηθος
1 γεμάτη χούφτα φρέσκο κάρδαμο
50γρ. άσπρη σοκολάτα

Πλένουμε τα φρέσκα φιλέτα πέστροφας, τα στεγνώνουμε απαλά και τα καρυκεύουμε με αλάτι και χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το λευκό κρασί μέχρι να βράσει. Βάζουμε μέσα τις πέστροφες (πρέπει ίσα ίσα να καλύπτονται από το κρασί) και τις αφήνουμε να τραβήξουν 3’. Κατόπιν βγάζουμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα και τα κόβουμε σε μπουκιές. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα τρίβουμε με υγρά χέρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε το μήλο, του βγάζουμε τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Αφήνουμε τα κυβάκια από κολοκύθι να στεγνώσουν. Για τη σάλτσα της σαλάτας χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος. Πλένουμε τον άνηθο, τον τινάζουμε να στραγγίξει και τον ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και το κάρδαμο. Αναμειγνύουμε τα μυρωδικά στη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε τα μανιτάρια ,τα μήλα και τα κολοκύθια σε 4 πιάτα, βάζουμε τα κομμάτια πέστροφας στη μέση. Περιχύνουμε με τη σάλτσα. Περνάμε τη λευκή σοκολάτα από τον τρίφτη και γαρνίρουμε καλύπτοντας μ’αυτή τη σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Πέστροφα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV