ΣΑΛΑΤΑ ΦΙΛΕΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ



250γρ. στήθος κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
3κ.σ.βούτυρο
2κ.σ.σέρι
3κ.σ.σπορέλαιο
2κ.σ.ξύδι από άσπρο κρασί
1κ.σ.μουστάρδα
2κ.σ.μπίτερ σοκολάτα ψιλοτριμμένη
150ml ξινή κρέμα γάλακτος
πιπέρι καγιέν
200γρ. ραντίτσιο
1 μαρούλι
1 αβοκάντο
2κ.γ. χυμός λεμονιού
1 ματσάκι ραπανάκια

Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου, το στεγνώνουμε καλά και το κόβουμε σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο 8’ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σέρι και αφήνουμε το κρέας να κρυώσει μέσα στο τηγάνι. Το γυρνάμε πολλές φορές για να τραβήξει καλά. Για την βινεγκρέτ χτυπάμε με το σύρμα το λάδι,το ξύδι,τη μουστάρδα,τη σοκολάτα και την ξινή κρέμα γάλακτος. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι καγιέν. Πλένουμε το ραντίτσιο και το μαρούλι και τα τινάζουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και ξεφλουδίζουμε το φρούτο. Κόβουμε τη σάρκα του σε φέτες και στάζουμε το χυμό λεμονιού από πάνω. Πλένουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε στα 4. Τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες αβοκάντο και τις λωρίδες από στήθος κοτόπουλου σε πιάτα και τις ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV