ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. χταποδάκια
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 πιπεριά
3 ντομάτες
1 κλωνάρι θυμάρι
2 κλωνάρια μαϊντανού
1 φύλλο δάφνης
4 κουταλιές ξύδι από κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Κόβετε τα χταποδάκια σε μικρά κομμάτια εκτός από τα πλοκάμια τους. Ξεφλουδίζετε και χοντροκόβετε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδου.
Κόβετε σε μικρές λωρίδες την πιπεριά και σε μικρές φέτες τις ντομάτες. Αφαιρείτε τα φύλλα από τον μαϊντανό.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι,το σκόρδο,τους κόκκους πιπεριού και μια πρέζα αλάτι. Καλύπτετε με νερό, σκεπάζετε και τα αφήνετε να φτάσουν σε σημείο βρασμού.
Προσθέτετε τα χταποδάκια και βράζετε για 4’. Βγάζετε και στραγγίζετε τα χταποδάκια. Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το πιπέρι,τις ντομάτες και τα χταποδάκια.
Τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το ξύδι και το λάδι σε ένα μπολ,αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά χτυπώντας με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτετε το θυμάρι. Περιχύνετε τη σαλάτα με την παραπάνω σάλτσα,προσθέτετε τα φυλλαράκια του μαϊντανού και τα πλοκάμια του χταποδιού.
Αφήνετε τη σάλτσα να σταθεί για μερικά λεπτά και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV