ΟΥΓΓΑΡΕΖΙΚΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. βούτυρο
30 ml. λάδι
1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
10 γρ. ουγγαρέζικη πάπρικα,όχι πολύ καυτερή
2 ντομάτες καθαρισμένες,ξεσποριασμένες και κομμένες
αλάτι και πιπέρι
10 γρ. σπόρους κύμινο, σπασμένο
200 ml. ζωμό κότας
1,5 κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα και καθαρισμένες

Σοτάρετε στο τηγάνι το σκόρδο στο βούτυρο και στο λάδι για 2’, προσθέτετε τις πιπεριές και το ψήνετε για 5’. Προσθέτετε την πάπρικα και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, το κύμινο και τον ζωμό. Τα καλύπτετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10’. Κόβετε τις πατάτες σε φέτες του 1 εκ. και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα. Το ψήνετε μέχρι να ζεσταθούν καλά οι πατάτες, ανακατεύοντάς το καλά. Σερβίρεται ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Πάπρικα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ουγγαρία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV