ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΡΥΑ FUSILLI ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



650 γρ. fusilli
350 γρ. τοματίνια κομμένα στα δύο
6 μικρά κολοκυθάκια βρασμένα και κομμένα καρέ (δηλαδή στη μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες του 1,5 εκ.)
60 γρ. κάπαρη (την οποία έχετε για 2-3 ώρες σε νερό που το αλλάζετε κατά διαστήματα)
80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε ροδέλες
3 τεμ. μοτσαρέλα di Buffala στραγγισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες ή 140 γρ. φέτα ελληνική
10-13 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
50 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
2 κ.σ. ξίδι

Βράζετε τα fusilli σε 1 λίτρο νερό με 25 γρ. αλάτι για 12 λεπτά. Αφού τα στραγγίξετε και κρυώσουν, τα ανακατεύετε σε ένα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα βάζετε στο ψυγείο. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τοματίνια, τα κολοκυθάκια, την κάπαρη (αφού την έχετε στραγγίξει), τις ελιές, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξίδι και ανακατεύετε καλά. Το βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Ανακατεύετε το μείγμα με την πάστα και προσθέτετε τη μοτσαρέλα (εάν θέλετε). Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινο
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV