ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΒΕΛΓΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

15 ml. ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
30 γρ. αλεύρι
2 φλιτζάνια ντομάτες, καθαρισμένες,ξεσποριασμένες και κομμένες
10 γρ. κομμένο φασκόμηλο
10 γρ. κομμένο βασιλικό
10 γρ. κομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
μερικά πράσα κομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι σε τέταρτα
2 καρότα σε φέτες
125 γρ. μικρά μανιτάρια
125 γρ. φασολάκια πράσινα κομμένα σε λωρίδες 5εκ.
125 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
125 γρ. ράπες κομμένες σε λεπτές φέτες
4 πατάτες σε λεπτές φέτες
40 γρ. βούτυρο

Ζεσταίνετε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ψήνετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε για 2’. Ρίχνετε τις ντομάτες, το φασκόμηλο, τον βασιλικό και τον μαϊντανό, με αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε στη φωτιά για 3’. Προσθέτετε τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα μανιτάρια, τα φασολάκια και τη ράπα. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5’. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Τοποθετείτε τα λαχανικά σε πυρέξ και τα σκεπάζετε με μια στρώση πατάτες. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και βούτυρο εδώ και εκεί. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε φούρνο 180°C για 40’. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΒΕΛΓΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κύριο Συστατικό : Λαχανικά
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Βέλγιο
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV