ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ,ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

120 γρ. λυκοτρίβολο (ή άλλη πράσινη σαλάτα)
3 στελέχη σέλερι
1 γκρέιπφρουτ
30 ml. χυμό λεμόνι
ζάχαρη
100 ml. ηλιέλαιο
100 γρ. βρασμένες μικρές γαρίδες
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε,πλένουμε καλά και τινάζουμε το λυκοτρίβολο για να στεγνώσει.Καθαρίζουμε και πλένουμε τα στελέχη το σέλερι, αφαιρούμε τις σκληρές ίνες και έπειτα τα κόβουμε λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ, ώστε να φύγει εντελώς και το άσπρο δέρμα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκολλάμε προσεκτικά τις φέτες τη μια από την άλλη, μαζεύοντας στο μεταξύ το χυμό που βγαίνει.
Αυτό το χυμό τον ανακατεύουμε καλά με το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το λάδι.
Βάζουμε το λυκοτρίβολο με το σέλερι και τις φέτες το γκρέιπφρουτ σε μια γαβάθα.
Προσθέτουμε τις έτοιμες γαριδούλες.
Ραντίζουμε με τη σάλτσα και τα αναμειγνύουμε όλα ελαφρά.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ,ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ
Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV