ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ,ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 Φιλέτα γλώσσας
250 γρ. φιλέτο σολομού
250 γρ. φιλέτα πεσκαντρίτσας
αλάτι
πιπέρι
30 ml. χυμό λάιμ
30 γρ. βούτυρο
Αρκετά φύλλα μαρουλιού ή άλλης φρέσκιας σαλάτας,π.χ. λόλα,λικοτρίβολο
60 ml. ηλιέλαιο
15 ml. ξίδι από σέρι
λίγο χυμό λεμόνι
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
5 μανιτάρια
λίγο βασιλικό για το γαρνίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατίζουμε τα φιλέτα των ψαριών,τα ραντίζουμε με το χυμό λάιμ και τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό βούτυρο περίπου 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα πλένουμε και τα τινάζουμε να στεγνώσουν. Κόβουμε τα μεγάλα φύλλα σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά το ηλιέλαιο με το ξίδι και λίγο χυμό λεμόνι. Καθαρίζουμε την πιπερίτσα, την πλένουμε και την κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε κοτσάνι και σπόρια, και την ψιλοκόβουμε. Την ανακατεύουμε στην μαρινάδα και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια τρίβοντάς τα με μια πετσέτα κουζίνας και τα κόβουμε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, τα αναμειγνύουμε με τη μαρινάδα.
Σερβίρουμε τα τηγανητά φιλέτα πάνω στα φύλλα του μαρουλιού. Βάζουμε από πάνω τα μανιτάρια και περιχύνουμε το μαρούλι με την υπόλοιπη μαρινάδα. Πλένουμε το βασιλικό, τον τινάζουμε να στεγνώσει και μαδάμε τα φυλλαράκια από τα κοτσάνια.
Κόβουμε μικρά τα φυλλαράκια και γαρνίρουμε με αυτά τη σαλάτα.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ,ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ
Κύριο Συστατικό : Φιλέτα γλώσσας
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV