ΚΑΥΤΕΡΗ ΑΓΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 αγγούρι
λίγο αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
15 ml. σκούρο ξίδι
15 ml. σάλτσα σόγιας
15 ml. σουσαμέλαιο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και μετά το κόβουμε σε ροδέλες.
Το αλατίζουμε, το αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα μπολ να απορροφήσει το αλάτι και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να σουρώσει καλά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι, αναμειγνύουμε με το ξίδι και τη σάλτσα σόγιας, και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τις λωρίδες του αγγουριού.
Περιχύνουμε και με λίγο σουσαμέλαιο και ανακατεύουμε καλά.

ΚΑΥΤΕΡΗ ΑΓΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Αγγούρι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV