ΛΑΧΑΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μεγάλο λάχανο
1/2 κρεμμύδι ξερό
4 γαρίφαλα
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
λευκό πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε το σκόρδο. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και καρφώνετε πάνω του τα γαρίφαλα.
Κόβετε το λάχανο σε μέτρια κομμάτια και τα πλένετε σε τρεχούμενο νερό. Βράζετε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και μια κουταλιά λάδι. Αλατίζετε. Όταν το νερό βράσει, προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, τη δάφνη και αλάτι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Στη συνέχεια, το στραγγίζετε καλά και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι.
Προσθέτεμε και το λευκό πιπέρι. Ψήνετε 10 λεπτά ακόμη προτού το σερβίρετε.

ΛΑΧΑΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ
Κύριο Συστατικό : Λάχανο
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV