ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. κανθαρίσκους
1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια
50 ml. λάδι
200 γρ. αγαρικά δασόβια
λίγος χυμός λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
80 ml. ξύδι από λευκό κρασί
40 γρ. μύρτιλλα κονσέρβα
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
30 γρ. βούτυρο με αρωματικά φυτά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τους κανθαρίσκους, τους βουρτσίζουμε και εάν χρειάζεται τους κόβουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε και τα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε και ψήνουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα αγαρικά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα ραντίζουμε αμέσως με λίγο λεμόνι.
Αλατοπιπερώνουμε την παρασκευή των κανθαρίσκων και σβήνουμε με το ξύδι.
Βάζουμε όλα τα μανιτάρια σε πιάτα. Σκορπίζουμε από πάνω τα μύρτιλλα. Αφαιρούμε την κόρα του ψωμιού, το κόβουμε σε κύβους,που τους καβουρντίσαμε στο βούτυρο με τα αρωματικά φυτά.
Σκορπίζουμε τα κρουτόν επάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε.

ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΛΑ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV