ΣΕΛΕΡΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΡΟΚΦΟΡ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. μίσχοι σέλερι
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι
100 γρ. τυρί ροκφορ
40 ml. κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. καρύδια
80 ml. μπράντι
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε και καθαρίζετε καλά το σέλερι, αφαιρώντας προσεκτικά τις ίνες ώστε να μη σπάσουν οι μίσχοι. Διαλέγετε τους μίσχους που είναι τρυφεροί, χοντροί και καμπύλοι. Τους κόβετε σε κομμάτια μήκους περίπου 5 εκ. Τους ραντίζετε με το χυμό των λεμονιών και τους αλατίζετε.
Ανακατεύετε το τυρί ροκφόρ με το βούτυρο που έχει ήδη μαλακώσει (το έχετε αφήσει εκτός ψυγείου για περίπου 30’ πριν το χρησιμοποιήσετε), ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε το μπράντι, την κρέμα γάλακτος και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζετε τους μίσχους με την έτοιμη κρέμα γάλακτος και γαρνίρετε με ένα κομματάκι καρύδι.
Τοποθετείτε τους έτοιμους μίσχους σε μια στρογγυλή πιατέλα με το τρυφερό μέρος του σέλερι και τα άσπρα μέρη του στο κέντρο της πιατέλας. Τη βάζετε μέσα σε ένα φαρδύ δοχείο με πάγο. Σερβίρεται κρύο.

ΣΕΛΕΡΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΡΟΚΦΟΡ
Κύριο Συστατικό : Σέλερι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV