ΧΛΙΑΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. μικρά κολοκυθάκια με ανθό
500 γρ. πλευρώτοι
100 ml. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
50 ml. χυμός λεμονιού
220 γρ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο σχοινόπρασο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τη βάση του λουλουδιού, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και τους πλευρώτους, τους βουρτσίζουμε και τους κόβουμε σε κομματάκια. Τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 10’ και αλατοπιπερώνουμε να νοστιμίσουν. Αναμειγνύουμε τον χυμό του λεμονιού με λίγο αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το υπόλοιπο λάδι. Καθαρίζουμε και το σκόρδο και το λιώνουμε μέσα στο ντρέσινγκ. Το προσθέτουμε στα λαχανικά, να πάει παντού. Πλένουμε το σχοινόπρασο και το τινάζουμε. Το κόβουμε σε μικρές ροδέλες που τις πασπαλίζουμε πάνω στη σαλάτα.

ΧΛΙΑΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
Κύριο Συστατικό : Πλευρώτους
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV