ΚΑΠΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΣΙΦΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. ξερή κάππαρη
100 ml. ελαιόλαδο SECOS
5 κρεμμύδια εμινσέ
2 φύλλα δάφνης
100 ml. ξίδι από κόκκινο κρασί
4 φέτες ψωμί καρβέλι με προζύμη
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σιγοβράζουμε την κάππαρη σε νερό. Μόλις παίρνει βράση το νερό το πετάμε και ξαναβάζουμε καινούργιο. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 3-4 φορές για να φύγει η πικράδα της. Την τελευταία φορά την στύβουμε να στεγνώσει καλά.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα στη συνέχεια την κάπαρη, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 200 ml. νερό. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να εξατμιστεί το νερό, τότε προσθέτουμε το ξίδι και αφήνουμε και πάλι να τραβήξει. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε επάνω σε μία φέτα από χωριάτικο φωμί που έχουμε τηγανίσει να πάρει χρώμα ελαφρώς.

ΚΑΠΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΣΙΦΝΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κάπαρη
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV