ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ



200 γρ καρδιές αγκινάρας σε κονσέρβα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
2 κουτ. σούπας ξίδι απο κρασί Xeres
4 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα σε "φλοίδες"
μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σουρώνετε τις καρδιές από τις αγκινάρες.Τις ψιλοκόβετε σε πολύ μικρές λωρίδες.Πλένετε και ψιλοκόβετε το βασιλικό.Ανακατεύετε το λάδι με το ξίδι.Ρίχνετε και λίγο αλάτι και πιπέρι.Μοιράζετε τις λωρίδες από τις αγκινάρες σε 4 πιάτα.Πασπαλίζετε με τις φλοίδες της παρμεζάνας, διακοσμείτε με μερικά φυλλαράκια βασιλικού που έχετε μόλις ψιλοκόψει και καλύπτετε με βινεγκρέτ.Σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV