ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ



1 πεπόνι αργίτικο
200 γρ μοτσαρέλα
4 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 πράσινο λεμόνι
1 κλωναράκι φρέσκου βασιλικού
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Κόβετε το πεπόνι στη μέση. Με τη βοήθεια του κουταλιού, αφαιρείτε τα κουκούτσια. Χωρίζετε το πεπόνι σε τέταρτα και αφαιρείτε τη φλούδα. Τεμαχίζετε τη σάρκα σε λεπτές φέτες και μετά φυλάτε στο ψυγείο. Στραγγίζετε τη μοτσαρέλα και την κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ετοιμάζετε 4 πιάτα: τοποθετείτε το τυρί και το πεπόνι εναλλάξ σε σχήμα στεφάνης. Ρίχνετε καρυκεύματα κατά βούληση. Πλένετε και ψιλοκόβετε το βασιλικό. Σ'ένα μπωλ ανακατεύετε το λάδι και το χυμό του πράσινου λεμονιού. Προσθέτετε το βασιλικό και καλύπτετε τα πιάτα μ'αυτή τη σως την ώρα που θα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Πεπόνι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV