ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ



1 σαλάτα σικορέ ή 1 μαρούλι
2 ακτινίδια
μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου
2 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κομμάτι παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι μαύρο θρυμματισμένο

Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα ακτινίδια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε τη σαλάτα, της αφαιρείτε την καρδιά και μετά την χοντροκόβετε. Τοποθετείτε σε βαθιά πιατέλα. Πλένετε και ψιλοκόβετε το δυόσμο. Τοποθετείτε τα ακτινίδια πάνω στη σαλάτα, περιχύνετε με λίγο λάδι και ξίδι, πασπαλίζετε με "φλοίδες" παρμεζάνας και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Ακτινίδια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV