ΣΑΛΑΤΑ ΕΞΠΡΕΣ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΗ



1 κονσέρβα ρεβίθια 250 Γρ.
1 ή 2 κολοκυθάκια
1 μήλο γκόλντεν
1/2 λεμόνι
1 κρεμμυδάκι τύπου εσαλότ
1 κλωναράκι φρέσκο κόλιαντρο
1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
2 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σουρώνετε τα ρεβίθια και τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Ξεφλουδίζετε το μήλο, βγάζετε τα κουκούτσια και το κόβετε σε τέταρτα. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε την εσαλότ. Στύβετε το χυμό του λεμονιού. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ και προσθέτετε τη ψιλοκομμένη εσαλότ και το μισό λεμόνι. Ανακατεύετε. Προσθέτετε όλα τα υλικά στα ρεβίθια και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο κόλιαντρο. Βάζετε στο ψυγείο μέχρις ότου σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV