ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΖΕΣΤΗ



500 γρ άγρια μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
200 γρ βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 125 βαθμούς. Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τα μανιτάρια,έπειτα ξεχωρίζουμε 450 γρ,τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα τοποθετούμε σε τέσσερα πυρίμαχα πιάτα.Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.Καθαρίζουμε το σκόρδο,το λιώνουμε και το τσιγαρίζουμε σε καυτό λάδι για 1 λεπτό περίπου.Το βγάζουμε από το τηγάνι.Στο ίδιο τηγάνι,σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά ανακατεύοτας,τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.Πολτοποιούμε στο μίξερ τα σοταρισμένα μανιτάρια όσο είναι ακόμα ζεστά,μαζί με μια πρέζα αλάτι.Ρίχνουμε τον πολτό ξανά στο τηγάνι.Σε χαμηλή φωτιά,προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε κάθε φορά καλά.Προσέχουμε να μην βράσει ο πολτός.Βάζουμε τα πιάτα με τα μανιτάρια στον προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ζεσταθούν τα μανιτάρια.Προσθέτουμε στη σάλτσα το μαϊντανό,περιχύνουμε τα ζεσταμένα μανιτάρια και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : φούρνο . τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV