ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ



700 γρ μύδια
350 γρ κυδώνια
350 γρ μικρά καλαμαράκια
175 γρ μεγάλες γαρίδες
100 ml λευκό ξηρό κρασί
το χυμό 1/2 λεμονιού
Ντρέσινγκ
αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μουστάρδα
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλωναράκι σέλινο
1/2 ματσάκι μαϊντανό

Βουρτσίζουμε καλά κάτω απο τρεχούμενο νερό τα μύδια. Πετάμε όσα είναι ανοιχτά. Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε ροδέλες. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα εντόσθια. Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 500 ml νερό μαζί με το κρασί,1 κ.σ. χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Ζεματάμε τα καλαμαράκια για 2 λεπτά με ανοιχτό καπάκι.Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Βράζουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό περίπου στο ζεστό νερό, κι έπειτα τις τοποθετούμε μαζί με τα καλαμαράκια σε μια σαλατιέρα.Βράζουμε τα μύδια και τα κυδώνια για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν όλα.Τα στρατγγίζουμε και πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει.Τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε και αυτά στη σαλατιέρα.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.Αναμειγνύουμε καλά τη μουστάρδα με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού,το λάδι,αλάτι και πιπέρι.Περιχύνουμε τα θαλασσινά με το μείγμα και το σκόρδο,τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες να τραβήξουν.Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλερι και το κόβουμε λεπτές φέτες.Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.Προσθέτουμε τα μυρωδικά στη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Θαλασσινά
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV