ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΗ



700 γρ μικρές πατάτες
αλάτι
500 γρ φρέσκα καθαρισμένα καλαμαράκια
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
άσπρο πιπέρι
1 ματσάκι βασιλικό
30 γρ κάπαρη
1 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.Στο μεταξύ πλένουμε τα καλαμαράκια,τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε ροδέλες πάχους 1/2εκ. περίπου.Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 3 λεπτά,ανακατεύοντας.Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι,τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και τα φυλάμε σκεπασμένα.Πλένουμε το βασιλικό,τον στεγνώνουμε και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.Ξεπλένουμε την κάπαρη,την αφήνουμε να στραγγίξει,τη βάζουμε σε ένα μπολ που το έχουμε προηγουμένως ζεστάνει και τη λιώνουμε με το πιρούνι,φροντίζοντας να μείνουν αρκετά χοντρά κομμάτια.Αναμειγνύουμε το πέστο με το χυμό λεμονιού,το υπόλοιπο λάδι και την κάπαρη.Προσθέτουμε στο μπολ τα καλαμαράκια και τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά.Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα μισά φυλλαράκια του βασιλικού.Αφήνουμε τη σαλάτα να τραβήξει λίγη ώρα,έπειτα πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Καλαμαράκια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV