ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΥΤΡΑ ΣΙΤΑΡΙΟΥ



150 γρ φύτρα σιταριού
2 κολοκυθάκια
40 γρ ντομάτες λιαστές απο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
4 φιλέτα αντζούγιας
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Τοποθετείτε τους σιταρόσπορους σ'ένα βαθύ πιάτο,τους καλύπτετε με νερό και τους αφήνετε να μουσκέψουν για 24 ώρες το λιγότερο.Τους σουρώνετε και τους ξεπλένετε και πάλι με άφθονο νερό.Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.Τα περιχύνετε με χυμό λεμονιού.Τεμαχίζετε τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες,τις αντζούγιες σε κομματάκια και τις προσθέτετε στα κολοκυθάκια.Παίρνετε 2 κουταλιές λάδι απο αυτό που ήταν διατηρημένες οι ντομάτες και τις προσθέτετε στα λαχανικά.Ενώνετε τα φύτρα σιταριού με το προηγούμενο μείγμα μέσα σ'ένα μπολ,αλατοπιπερώνετε κατά βούληση,ανακατεύετε και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.


Κύριο Συστατικό : Φύτρα σιταριού
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 24 ώρες να φουσκώσει το σιτάρι
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV