ΣΑΛΑΤΑ ΟΡΙΕΝΤΑΛ



1 κλωναράκι σέλινο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρια
8 φρέσκους χουρμάδες
1 πιπεριά κόκκινη
1 ξινόμηλο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας μέλι ρευστό
200 γρ ποικιλία πράσινης σαλάτας
1/2 γιαούρτι
μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πλένετε και σουρώνετε τα φύλλα σαλάτας.Πλένετε και ψιλοκόβετε το δυόσμο.Ετοιμάζετε τη σος ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι,το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο δυόσμο.Αλατοπιπερώνετε.Βγάζετε τα κουκούτσια και τεμαχίζετε τους χουρμάδες.Πλένετε το σέλινο και το ψιλοκόβετε.Καθαρίζετε την πιπεριά,αφαιρείτε τους σπόρους και την κόβετε σε λεπτές λωρίδες.Ξεφλουδίζετε τα μήλα.Βγάζετε το ενδοκάρπιο και τα κόβετε σε κύβους.Ανακατεύετε τη σος με το γιαούρτι και όλα τα υλικά.Φυλάτε στο ψυγείο.Την ώρα που σερβίρετε,στολίζετε 4 πιάτα με μερικά φύλλα σαλάτας,με το προηγούμενο μείγμα και τους κουκουναρόσπορους.


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV