ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ



4 μεσαίες ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 αγγούρι
1 μικρή σαλάτα σικορέ
2 κουτ.σούπας ελιές μαύρες
2 γλυκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
12 αντζούγιες παστές
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξίδι απο κρασί Xeres
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.Καθαρίζετε την πιπεριά και την κόβετε σε λεπτές λωρίδες.Πλένετε τη σαλάτα και χωρίζετε τα φύλλα.Φυλάτε μόνο την καρδιά.Ξεφλουδίζετε και κόβετε το αγγούρι σε ροδέλες.Μέσα σ'ένα γουδί κοπανάτε τις σκελίδες του σκόρδου,αφού προηγουμένως τις ξεφλουδίσετε.Ρίχνετε και το λάδι,προσθέτετε το χυμό του λεμονιού,το ξίδι και μία κουταλιά της σούπας ντομάτα σε κύβους.Αλατοπιπερώνετε.Ανακατεύετε όλα τα υλικά σ'ένα μπολ,καλύπτετε με τη λεμονάτη σος και βάζετε στο ψυγείο μέχρις ότου σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Ντομάτα
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV