ΑΣΤΑΚΟΣΑΛΑΤΑ



1 ουρά αστακού
1 κόκκινο λάχανο
½ μαρούλι άισμπεργκ
2 αντίβ
1 ματσάκι κάρδαμο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξίδι
2 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι και θυμάρι

Σε άφθονο αλατισμένο νερό, προσθέτετε μερικές σταγόνες ξίδι, αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε την αστακοουρά. Τη βράζετε για 25 λεπτά, τη βγάζετε από το νερό και την αφήνετε να κρυώσει. Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζετε περιμετρικά σε μια πιατέλα. Κόβετε την ουρά του αστακού σε ροδέλες και την τοποθετείτε στο κέντρο της πιατέλας. Ετοιμάζετε μια βινεγκρέτ με ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, ξίδι και δύο κουταλιές μουστάρδα. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV