ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ



600 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
9 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. φυστικέλαιο
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
½ κ.γ. σκόνη πέντε μπαχαρικών
1 κ.σ. σκούρο σουσαμέλαιο

Πλένουμε τα μανιτάρια πλευρώτους, τα στεγνώνουμε, τους αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και κόβουμε το υπόλοιπο τμήμα τους σε φέτες. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα γουόκ και τσιγαρίζουμε σε αυτό το σκόρδο ανακατεύοντας για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Νοστιμίζουμε το φαγητό με σάλτσα σόγιας και σκόνη πέντε μπαχαρικών, το περιχύνουμε με σουσαμέλαιο και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά (συν χρόνος για τσιγάρισμα)
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV