ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ



500 γρ. μπρόκολο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. φυστικέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.γ. λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι

Καθαρίζουμε και πλένουμε το μπρόκολο. Κόβουμε τα κοτσάνια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε φέτες και χωρίζουμε το κεφάλι σε ανθύλλια. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε το φιστικέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το αλατοπίπερο ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε 7 κ.σ. νερό, σκεπάζουμε το γουόκ και βράζουμε το μείγμα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε το καπάκι και ελέγχουμε αν έχει βράσει το μπρόκολο. Τέλος, προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, τσιγαρίζουμε ξανά για 20 δευτερόλεπτα και μετά σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Μπρόκολο
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά (συν χρόνος για βράσιμο)
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV