ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ



70 γρ. ελιές
3 ώριμες ντομάτες
3 μεγάλα μαρουλόφυλλα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πατάτες
2 αυγά
1 κονσέρβα σπαράγγια
1 κονσέρβα τόνο
Για τη βινεγκρέτ:
1 αυγό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια ξίδι
μαϊντανός
αλάτι

Για να ετοιμάσετε τη βινεγκρέτ, βράζετε το αυγό για 12 λεπτά περίπου, το καθαρίζετε και διαχωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι. Λιώνετε τον κρόκο με ένα πιρούνι. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το ασπράδι του αυγού. Βάζετε το λάδι, το ξίδι και λίγο αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τον κρόκο, το ασπράδι και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη. Πλένετε και βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβετε σε κύβους. Κόβετε το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τις ντομάτες σε κύβους. Βράζετε τα αυγά, τα καθαρίζετε, τα κόβετε στα τέσσερα και τα αφήνετε στην άκρη. Ανακατεύετε σε μια σαλατιέρα τις ντομάτες, το μαρούλι, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και τον τόνο. Γαρνίρετε με τα σπαράγγια και τα κομμάτια του βραστού αυγού. Ραντίζετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Ντομάτες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : Για 6 άτομα
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV