ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



400γρ. γαρίδες
100γρ. τυρί φέτα
50γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι
8 φύλλα μαρούλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
χυμός ενός λεμονιού
μαϊντανός
ρίγανη
μέντα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζετε τις γαρίδες. Κόβετε τη φέτα και τις ντομάτες σε κυβάκια. Πλένετε το κρεμμύδι,το μαρούλι και ψιλοκόβετε τη σκελίδα σκόρδο. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και ροδίζετε τις γαρίδες για περίπου 3’.Τις αποσύρετε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το σκόρδο,το χυμό λεμονιού,τη ρίγανη και τη μέντα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 3’ περίπου, περιχύνετε με αυτά τις γαρίδες και αφήνετε να κρυώσουν. Βάζετε στη σαλατιέρα το μαρούλι μαζί με τις ντομάτες,το κρεμμύδι και τη φέτα. Προσθέτετε τις γαρίδες,τις ελιές,το μαϊντανό και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV