ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ



1 αγγούρι
2 πράσινες πιπεριές
3 σκόρδα
2 ώριμες ντομάτες
1 μαρούλι
200 γρ. ξηρό μπακαλιάρο
100 γρ. μαύρες ελιές
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξίδι
αλάτι

Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο από το δέρμα και τα κόκκαλα, τον ξαλμυρίζετε πολλές φορές σε κρύο νερό, τουλάχιστον 12 ώρες πριν τον μαγειρέψετε, και τον στραγγίζετε πιέζοντάς τον με τα χέρια για να απομακρύνετε το αλάτι και τον τηγανίζεται. Ξεφλουδίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε ροδέλες μέτριου πάχους. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Πλένετε το μαρούλι, το κόβετε σε κομμάτια και το αφήνετε σε κρύο νερό. Τρίβετε σε ψιλά κομμάτια τον μπακαλιάρο. Καθαρίζετε τα σκόρδα, τα πολτοποιείτε και προσθέτετε λίγο αλάτι. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και τις ελιές. Τη σερβίρετε κρύα.


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 12 Ώρες ξαλμύρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV