ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



250 γρ. πράσινα σπαράγγια
250 γρ. καρότα
250 γρ. κινέζικο λάχανο
250 γρ. πακ τσόι
2 ασκαλώνια
5 σκελίδες σκόρδο
3 εκ. πιπερόριζα
3 κ.σ. φυστικέλαιο
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
3 κ.γ. σουσαμέλαιο

Πλένουμε τα σπαράγγια, τα καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε το κάτω τρίτο τους και αφαιρούμε τις σκληρές άκρες. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ. Πλένουμε τα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κινέζικο λάχανο, το αφήνουμε να στραγγίξει και το κόβουμε σε φέτες μεγέθους περίπου 4 x 2 εκ. Καθαρίζουμε και πλένουμε το πακ τσόι, το αφήνουμε να στραγγίξει και το κόβουμε σε λωρίδες 4 εκ. Ξεφλουδίζουμε τα ασκαλώνια και το σκόρδο και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε την πιπερόριζα και την ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε ένα γουόκ το φυστικέλαιο να κάψει και μέσα σε αυτό τσιγαρίζουμε για περίπου 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά τα ασκαλώνια, την πιπερόριζα, το σκόρδο και το αλάτι ανακατεύοντας. Μετά προσθέτουμε τα καρότα και τα σπαράγγια και τσιγαρίζουμε επίσης για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό, τοποθετούμε το καπάκι και βράζουμε το μείγμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κινέζικο λάχανο, το πακ τσόι, τη ζάχαρη και το κρασί ρυζιού ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα φύλλα. Μετά προσθέτουμε το σουσαμέλαιο και σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Σπαράγγια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά (συν χρόνος για βράσιμο)
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV