ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ



250 ml. άσπρο ξύδι από κρασί
150 ml. ζωμό κοτόπουλου ή αλατισμένο νερό
3 κρόκους αυγών
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
10 κλαδάκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ξύδι και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου μία κουταλιά.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε το ξύδι και τον ζωμό ή το νερό και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με το συρμάτινο χτυπητήρι αυγών.Βάζουμε την κατσαρόλα σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μας αργά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και τον βασιλικό και σερβίρουμε την σάλτσα μας με ζεστά κουκιά ή τα φασόλια φούρνου.


Κύριο Συστατικό : Ζωμό Κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV