ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΑΡΝΙ



300 ml Ζωμός αρνιού
100 ml Λευκό κρασί
200 ml Ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι Άνηθος φυλλαράκια
Μισή σκελίδα σκόρδο
Χυμός λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βράζουμε το ζωμό του αρνιού μαζί με το κρασί μέχρι που να φθάσει και πάλι στα 300 ml. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ζωμό του και το χτυπάμε σε πολύ ψηλή ταχύτητα. Όσο γυρίζει ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το ελαιόλαδο μέχρι η σάλτσα μας να πήξει. Προσθέτουμε το άνηθο, το σκόρδο και όσο λεμόνι μας αρέσει και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 ακόμα λεπτό. Σουρώνουμε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.


Κύριο Συστατικό : Ζωμός αρνιού
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV