ΑΦΡΟΣ ΤΖΑΤΖΙΚΙ



700 γρ. γιαούρτι πρόβειο
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. αγγούρι τριμμένο και στραγγισμένο
20 ml ελαιόλαδο
15 φύλλα δυόσμο
12,5 γρ ζελατίνα (2.5 φύλλα)
2 αμπούλες αέρα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Περνάμε το μείγμα από ένα δικτυωτό (πολύ ψιλό) σουρωτήρι. Παίρνουμε λίγο από το τζατζίκι και το ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες που μουλιάσαμε στο νερό. Προσθέτουμε πίσω στο υπόλοιπο τζατζίκι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μια σιφονιέρα. Βάζουμε 2 αμπούλες αέρα και κουνάμε 3-4 φορές καλά. Το παγώνουμε 4-5 ώρες στο ψυγείο. Ψεκάστε τον αφρό όπως επιθυμείτε, σε ένα ποτήρι για να συνοδεύσει τηγανιτό μπακαλιάρο ή καλαμάρι.


Κύριο Συστατικό : Γιαούρτι
Είδος Πιάτου : Ντιπ
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Kerasma
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV