ΝΤΙΠ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ



2 μεγάλες μελιτζάνες, περίπου 500 γρ. η καθεμιά, κομμένες κατά μήκος στη μέση
2 σκελίδες καθαρισμένο σκόρδο
1 κομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι άσπρο ξίδι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά σούπας Γουόρτσεστερσαιρ σος
πιπέρι

Τσιμπάτε γύρω γύρω τη μελιτζάνα με πιρούνι, τη βάζετε σε ταψί με την κομμένη πλευρά από κάτω και την ψήνετε σε 200ο μέχρι να γίνει και να βγαίνει εύκολα το δέρμα, περίπου 30 λεπτά. Την καθαρίζετε και την κόβετε σε κομμάτια. Με τη μηχανή να δουλεύει ρίχνετε στο μπλέντερ το σκόρδο. Όταν κοπεί καλά, προσθέτετε τη μελιτζάνα και τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνετε να δουλευτούν μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτετε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα προτού το σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνα
Είδος Πιάτου : Σάλτσες-Dip
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2 φλιτζάνια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV