ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ



375 γρ. λιωμένες πατάτες βρασμένες
1 κουταλιά σούπας λιωμένο σκόρδο
100 ml λάδι
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ξίδι
αλάτι και πιπέρι

Βάζετε την πατάτα σε μπολ, προσθέτετε το σκόρδο και τα ανακατεύετε καλά.Ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι και τα προσθέτετε στο μείγμα της πατάτας. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Ρίχνετε το ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Το σκεπάζετε και το παγώνετε στο ψυγείο.


Κύριο Συστατικό : Πατάτα
Είδος Πιάτου : Σάλτσες-Dip
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8 φλιτζάνια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV