ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ



2 μέτριες μελιτζάνες
1 πιπεριά
1 αγγούρι
1 κρεμμύδι
2 ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές κάππαρη
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
5-6 μαύρες ελιές
1 κουταλάκι ξίδι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 1 ώρα. Τις βγάζετε από το φούρνο και όταν κρυώσουν, αφαιρείτε τη φλούδα και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Δοκιμάζετε στο αλατοπίπερο, προσθέτετε ελαιόλαδο, ξίδι και ρίγανη, και ανακατεύετε. Σερβίρετε γαρνίροντας με καρδιές μαρουλιού και ραπανάκια.


Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ωρα
Τρόπος Μαγειρέματος : φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV