ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ποτήρι νερό
2 1/2 κουτ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ.
1/2 ποτήρι λάδι ή σπορέλαιο ή μισό μισό
2 κουτ. γλυκού βαλσαμικο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζ. τσαγιού πολύ παγωμένο νερό
χυμό ενός λεμονιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το νερό. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντάς το μέχρι να πήξει. Γίνεται μια πολύ πηχτή κρέμα.
Το αδειάζουμε στο μίξερ και όταν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε λίγο-λίγο το παγωμένο νερό, το ξύδι, το αλάτι και τη μουστάρδα.
Δουλεύουμε το μίγμα και σταδιακά προσθέτουμε το λεμόνι και το λάδι σιγά-σιγά με κουταλάκι του γλυκού. Αν δούμε ότι αρχίζει να βράζει το λάδι, προσθέτουμε 2 – 3 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό ή ακόμα και 1 – 2 παγάκια και συνεχίζουμε.
Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθάει τη μαγιονέζα να πήξει.

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ
Κύριο Συστατικό : Σπορέλαιο
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV