ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



2 φλιτζάνια ζωμό από οτιδήποτε φτιάχνετε
1 1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας γεμάτη κορν φλάουερ
2 λεμόνια
2 κρόκους
αλάτι

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό να βράσει. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα. Χτυπάτε τους κρόκους. Στύβετε τα λεμόνια και τα προσθέτετε στους κρόκους.Αποσύρετε το ζωμό από τη φωτιά. Προσθέτετε το γάλα με το κορν φλάουερ στο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει. Προσθέτετε και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το ξαναβάζετε σε ελάχιστη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να δέσει.


Κύριο Συστατικό : Αυγο , λεμόνι
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV