ΜΠΕΣΑΜΕΛ



1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 κρόκο αυγού
μοσχοκάρυδο

Βάζετε την κατσαρόλα με το βούτυρο στη φωτιά. Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και να καβουρδιστεί. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα αλεύρι βούτυρο στο γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει. Την αφήνετε να πάρει μία βράση, και προσθέτετε το ανάλογο αλάτι. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα. Προσθέστε μοσχοκάρυδο


Κύριο Συστατικό : Γάλα , Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV