ΣΑΛΤΣΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ BERBERE



3-5 κουταλιές της σούπας ξεραμένα φύλλα κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια τσαγιού κύμινο
2 κουταλάκια τσαγιού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια τσαγιού αλάτι
1/2 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο κάρδαμο
1/2 κουταλάκι τσαγιού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι τσαγιού σκόνη σκόρδο
1/2 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
1/2 κουταλάκι τσαγιού μπαχάρι
1/2 κουταλάκι τσαγιού κόλιαντρο
1 1/4 φλυντζανι καφέ καγιεν
3 κουταλιές σούπας Πάπρικα
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές σούπας λαδί

Βάλτε τα φύλλα κόκκινης πιπεριάς, κύμινο, μαύρο πιπέρι, αλάτι, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπαχάρι και κόλιαντρο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρέψτε τα για 4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και πάρουν σκούρο χρώμα και αρχίσουν να μυρίζουν. Αποσύρετε τα από την φωτιά και βαλτέ τα στο μπλέντερ και αφήστε να κρυώσουν. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το καγιεν με την πάπρικα ανακατεύοντας συνέχεια για 4-5 λεπτά. Αποσύρετε τα από την φωτιά και προσθέστε τα στο μπλέντερ. Αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε στο μπλέντερ τις σκελίδες το σκόρδο το νερό και το λάδί. Χτυπήστε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν όλα αλοιφή σταματώντας που και που και ξύνοντας τις πλευρές του μπολ του μπλέντερ και ρίχνοντας πάλι μέσα ότι έχει κολλήσει στα πλάγια. Αδειάστε το περιεχόμενο του μπλέντερ στο τηγάνι και μαγειρέψτε το σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μην σας κολλήσει η σας καεί. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε το να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Αδειάστε το σε ένα μπολ. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 5 μήνες.


Κύριο Συστατικό : Μπαχαρικά
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αφρική
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV