ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΑ ΒΟΝΓΚΟΛΕ



½ κιλό αχιβάδες (κοχύλια)
½ μάτσο μαϊντανό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ ποτήρι ξηρό άσπρο κρασί
αλάτι

Πλένουμε τις αχιβάδες και κόβουμε τον μαϊντανό. Ζεσταίνουμε το λάδι και λιώνουμε μέσα το σκόρδο. Προσθέτουμε και τηγανίζουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά. Προσθέτουμε τις αχιβάδες και τις βράζουμε σκεπασμένες για 8 λεπτά, κουνώντας τις για να ανοίξουν. Πετάμε όσες είναι κλειστές. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Αλατίζουμε. Το αδειάζουμε σε λεκάνη με τα κοχύλια και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. (Αντί για αχιβάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μύδια).


Κύριο Συστατικό : Αχιβάδες
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV