ΣΑΛΤΣΑ MANTOVANA



1/2 κιλό μήλα κατάλληλα για μαρμελάδα
350 γρ. ζάχαρη
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιναπιού
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα μήλα, τις φέτες του λεμονιού και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να τα σκεπάσει ίσα - ίσα. Αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ημέρα, να σταθούν τα φρούτα στη ζάχαρη. Την άλλη μέρα τα βράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσουν στην πυκνότητα μιας αραιής μαρμελάδας. Προσθέτουμε τις 5 σταγόνες του αρώματος τους σιναπιού, ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο. Η σάλτσα αυτή ταιριάζει πολύ με τυριά κυρίως λευκά με απαλή γεύση, όπως ανθότυρο, μανούρι, χλωρή μυζήθρα, αλλά και με ώριμα αγελαδινά και πρόβεια τυριά πικάντικά αλλά όχι πολύ αλμυρά.


Κύριο Συστατικό : Μήλο
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV