ΣΑΛΤΣΑ KONSTANTINS



1 μέτριο κολοκυθάκι
1 μέτρια μελιτζάνα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
20 πράσινες ελιές
2 ώριμες ντομάτες
2 σκληρές ντομάτες
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ κέτσαπ
1 κ.γλ ζάχαρη
1 κύβο ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι μαύρο(όσο θέλετε)
γλυκιά πάπρικα(όσο θέλετε)
λίγο πιπέρι καγιέν

Κόβετε τις πιπεριές σε μακριές στενές λωρίδες και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Έπειτα κόβετε το κολοκύθι σε μικρά κυβάκια, κάνετε το ίδιο και με την μελιτζάνα και όταν την κόψετε την βάζετε σε ένα μπολ και ρίχνετε από πάνω αλάτι για να την κάψει και να αποβάλει τα πικρά υγρά της. Κόβετε τις ελιές σε μικρά κομμάτια. Τρίβετε στον τρίφτη ή στο πολυμίξερ τις 2 ώριμες ντομάτες και τις σκληρές τις κόβετε κυβάκια. Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνετε να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαραθούν (περίπου 10 λεπτά). Μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Μετά παίρνουμε χούφτα χούφτα τις μελιτζάνες και στύβουμε τα κομματάκια στο χέρι μας ώστε να φύγουν τα πικρά υγρά, και τα προσθέτουμε και αυτά. Σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό διαλύουμε τον ζωμό λαχανικών και μετά το ρίχνουμε μέσα μαζί και το 1 κουτάλι μουστάρδα. Τα μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τα κυβάκια τις ντομάτες κaι τις πολτοποιημένες. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη και το κέτσαπ και το αφήνουμε να σιγοβράσει 30 έως 45 λεπτά ώσπου να δούμε ότι η σάλτσα μας έχει δέσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε την σάλτσα σε μπολ.


Κύριο Συστατικό : Λαχανικά
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV