ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΑΡΥ



50 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μήλο ξυσμένο στον τρίφτη κρεμμυδιών
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1/2 ποτήρι του νερού πολτό ντομάτας
1/2 κιλό ζωμό κοτόπουλου (κύβο)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, ρίχνουμε το ξυμένο μήλο και το κάρυ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό (ζεστό), τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Κάρυ
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 21
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV