ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (2)



1 ολόκληρο κεφάλι (μικρό) κρεμμύδι
1 (περασμένο από γουδί ή ψιλή ξύστρα) σκόρδο
1 φραντζολάκι ψωμί ή
5 πατάτες
1 φλιτζάνι λάδι
λίγο ξύδι

Καθαρίζετε τα σκόρδα, τα βάζετε σε ένα γουδί, προσθέτετε λίγο αλάτι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν μια αλοιφή. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν. Αφού βράσουν τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ή από τη μηχανή του κιμά. Εάν είναι ψωμί, το μουσκεύουμε και το στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια σ' ένα ταψί βάζετε τις πατάτες ή ψωμί. προσθέτετε το σκόρδο και ρίχνετε σιγά-σιγά το λάδι δουλεύοντας συγχρόνως με το σύρμα. Προσθέτετε λίγο ξύδι, λίγο αλάτι και αφού γίνει σαν αλοιφή, είναι έτοιμη. Το ψωμί το βρέχουμε και το στύβουμε μέσα σε μια πετσέτα για να λειώσει. Προσθέτουμε τα Υλικά στο γουδί με την εξής σειρά: σκόρδο, λάδι, ψωμί, ξύδι. Ταράζομε και χτυπάμε.


Κύριο Συστατικό : Ψωμί
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπλέντερ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV